Ga naar hoofdinhoud
+31-6 1001 5002 infofrits@ggzbreburg.nl Bredaseweg 41, 5111 GD Baarle-Nassau

Project Frits & Fruitig

Binnen Werken & Leren wil GGz Breburg nadrukkelijker aansluiten bij de visie van Fameus. Bij Frits & Fruitig zijn we bezig met de ontwikkeling van verschillende activiteiten in de natuurrijke omgeving van Frits. Het is de bedoeling dat het een laagdrempelige locatie wordt waar logés van Frits vrij kunnen deelnemen aan activiteiten. Maar ook mensen uit de directe omgeving kunnen hun bijdrage leveren. Mensen kunnen helpen om het initiatief tot een succes te maken. We zien deelnemers als collega en werken niet vanuit zorg of begeleiding, maar vanuit de visie van sociaal ondernemerschap om mensen hun eigen motivatie te laten vinden voor herstel.

Op het terrein staat een grote schuur, daarin wordt een gedeelte afgetimmerd en ingericht als werkplaats. Dit gaat in de komende weken gebeuren. In de tuin wordt een kas gebouwd voor o.a. planten maar ook ingericht met werktafels voor activiteiten of workshops en een coffee corner. Dit gedeelte zal komende winter gerealiseerd zijn en zal veel mogelijkheden bieden. Ook is er een plan om de grote kas in de binnentuin te plaatsen voor bijeenkomsten, vergaderingen, conferenties etc. Hier komen allerlei werkzaamheden uit voort zoals verzorgen van presentaties vanuit ervaringsdeskundigheid en zorgen voor een lunch.

Wat doen we op dit moment

 • Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag wordt er al volop in de tuin gewerkt en worden allerlei voorbereidende activiteiten ontplooit om de werkruimtes te realiseren.
 • Op dinsdagmiddag is de koffieruimte te gebruiken. Daar kunnen we mensen ontvangen om wat te komen drinken, lezen, een spelletje spelen etc. Dat is het vertrekpunt. Vervolgens kan iedereen deelnemen aan de volgende werkzaamheden / activiteiten:
  • meehelpen met timmerwerkzaamheden in de schuur, zoals reparatie van meubels voor mensen in armoede uit de directe omgeving.
  • tuinwerkzaamheden zoals gras maaien, takken snoeien of zagen, schoffelen.
  • verzorging hangbuikzwijntjes en kippen.
  • koffie en thee zetten, bar verzorgen.
  • wandelen en genieten van de mooie omgeving.
  • wandelen met ezels, verzorging van de dieren (is voor komend jaar, dan worden 2 veulens geplaatst).
  • eigen initiatieven en voorstellen.

Deelnemers kunnen tijdens een dagdeel ook verschillende soorten activiteiten doen als wat variatie gewenst is. Er zijn eenvoudige werkzaamheden maar ook taken waar meer vaardigheden voor nodig zijn. Voor elk wat wils dus. Ondanks dat er nog veel ontwikkeld en ontgonnen moet worden, ademt deze plek een bijzondere sfeer die de deelnemers zeker kan aanspreken en binden.

Tot zover, wordt vervolgd…’

Back To Top