skip to Main Content
+31-6 1001 5002 h.goosen@ggzbreburg.nl Bredaseweg 41, 5111 GD Baarle-Nassau

Persoonlijke verhalen of ervaringen

Zowel gasten, ervaringsdeskundigen, als vrijwilligers zijn verbaasd over de veerkracht van de mensen die bij FRITS komen. Ieder heeft zijn eigen verhaal. En ieder bepaalt zijn eigen weg.

Dit zeggen enkele van onze gasten.

‘Levensreddend.
Voor mij een geschenk uit de hemel.’

‘Als je denkt dat je alles verloren hebt, dan vind je jezelf hier weer terug.’

Herstellen doe je zelf!

Na een relatiebreuk ben ik al bijna 2 jaar thuis/dakloos geraakt. Bij diverse instanties aan de deur geklopt maar je loopt tegen wachtlijsten aan. Ik kreeg te maken met paniekaanvallen door alle zorgen en trauma’s die ik ondervond van het thuis/dakloos zijn. Bij de instanties ben je al heel snel een nummer en word je in een hokje geplaatst.

Na een lange periode van op straat geleefd te hebben en dan weer een paar nachten in een nachtopvang en dan weer oplopen tegen wachtlijsten wist ik het niet meer, tot respijthuis FRITS in Baarle-Nassau voor mij de deur openden.
Ik kwam al heel snel tot de conclusie dat je hier geen nummer bent en je wordt ook niet in een hokje geplaatst maar je mag bij FRITS gewoon jezelf zijn met het motto ‘niets moet alles mag”, en door de rustgevende omgeving kom je al heel snel op rust en deze rust kon ik omzetten naar positieve gedachten en kreeg ik weer energie om de draad weer op te pakken en te werken aan mijn herstel.

Ik doe hier vaak mee met de klusjes die hier gedaan kunnen worden met mede gasten en ook sta ik geregeld in de keuken te koken omdat ik dat heel graag doe, ik word hier blij en rustig van.
Als ik om mijn heen kijk – en met name naar de mede gasten – zie ik ontspannen mensen die herstellen na hun moeilijke periode. De sfeer is heel huiselijk en je wordt hier begrepen en geaccepteerd zoals je bent want alle gasten zitten hier met een reden en dat schept al gauw een band.  En wordt er onderling ook gepraat en gelachen en gehuild en getroost want je mag jezelf zijn. Mijn ervaring met het respijthuis FRITS is dat je op eigen kracht die je al heel snel krijgt door de mooie rustgevende omgeving en door samen met mede gasten leuke klusjes kan uitvoeren en samen een mooie wandeling kan maken in de natuur je al snel de moed en de kracht om negatieve ervaringen om kan zetten in positieve doelen, voor mijn ligt er weer een hele mooie nieuwe start op mijn te wachten.

Door hier voor een periode te mogen logeren en te werken aan mijn eigen problemen (want herstellen doe je inderdaad zelf en op je eigen manier) en kracht is mijn nieuwe start mogelijk gemaakt. Ik heb weer zin in het leven en door respijthuis FRITS die destijds de deur voor mij opende zonder die term er is een lange wachtlijst en door de fijne sfeer en de fantastische omgeving ben ik weer mezelf geworden. Ik kwam down en zonder doel bij FRITS en ga met een fijn en warm gevoel weer weg bij FRITS lopend naar mijn eigen weg en dat is mijn nieuwe toekomst.

Bedankt voor de warme ontvangst en de mogelijkheid om te mogen herstellen die ik heb mogen ervaren bij Logeerhuis FRITS op eigen kracht.

Nico

Vanwege de wet op de privacy zijn de namen gefingeerd.

Mijzelf hervonden

Mijn naam is Sabine (37 jaar). Ik heb een hele fijne jeugd gehad samen met mijn ouders en mijn broer Jos. Mijn vader overleed toen ik 13 jaar was. Mijn moeder is 2 jaar geleden gestorven aan een medicijnvergiftiging. Ik ben alleenstaande moeder van 2 kinderen. Jantine van 14 en Jürgen van 17 jaar.

De laatste jaren zat ik in een roller-coaster. Mijn baan als bankmedewerker liep niet lekker. Deze heb ik vorig jaar opgezegd. Niet zo slim van mij, want daardoor krijg ik geen WW uitkering. Mijn eigen huis heb ik met verlies moeten verkopen omdat de hypotheeklasten te hoog waren. Emotioneel was ik compleet uit balans en ik werd regelmatig erg boos op mijn kinderen. ‘Boosheid uit onmacht’, zegt mijn zus steeds. De maatschappelijke werker heeft mij geadviseerd om bij Frits aan te kloppen. Daar kon ik direct terecht.
In 3 weken tijd heb ik mijzelf hervonden. Ik heb veel in de natuur gewandeld en veel met de andere Gasten gesproken. Met name Sandra (ervaringsdeskundige) heeft veel voor mij betekend. Mijn kinderen zijn in ons eigen huurhuis opgevangen door mijn zus Esther. Dat was wel heel fijn. De eerste week heb ik veel geslapen en gehuild. Alle emoties kwamen eruit. Ik heb erg veel steun gehad aan de andere Gasten en het geweldige team van Frits. Wat een verademing om even niets te hoeven en alles te mogen. Ik heb veel gewandeld in de bossen. Sommige plaatsen in het bos gaven mij de mogelijkheid om een verbinding te maken met mijn overleden ouders.

In gesprekken met ‘Fritsers’ ben ik erachter gekomen waar mijn passie en talent liggen. Ik wil graag ‘natuur therapeut’ worden. Ik heb gemerkt wat natuur met jou als mens kan doen. Welke werking het heeft op je geestelijke gesteldheid. Ik ben nu 6 dagen thuis en 1 dag logeer ik nog bij Frits omdat ik het nog niet kan loslaten. Deze plek is zo belangrijk voor mij en heeft zoveel voor mij betekend. Ik ga mij nu oriënteren op een opleiding ik wil gaan doen. Ik heb ook gesolliciteerd naar de functie van ‘natuur begeleider’ bij een scholenproject. Ik heb er veel zin in.

Liefs.
Sabine

Back To Top